Про вчорашнє затемнення

  Posted in Uncategorized on

  by swan

  ,

…хотів би мовити слово. Але не про нього самого, бо хто хотів побачити – той побачив.

Хотів би дещо сказати про наших доблесних журналістів. Ви, звісно, спитаєте, яким боком вони до астрономічного явища ? Насправді – ніяким боком, радше лівою ногою, якою вони пишуть новини.
Так от, по суті – всі новинні агенції не пропустили це рідкісне явище, і сповістили про нього обивателів. Тільки, копіпейстаючи цю новину з російських джерел, не удосужились навіть на секунду включити залишки мізків і подумати, що у Москві часовий пояс не той (+3), що в Україні(+2). Тому у всіх новинах, включно з понтом поважних ТСНів, УНІАНів – фігурував час за Москвою, причому УНІАН (з якого ж, ятд, більшість інших цю новину скомуніздили) гарно дописав після власне часу “за київським часом”.
Я-то немало здивувався, коли поліз шукати інформацію на профільних сайтах – там фігурував то й же ж час, що і у наших “новинарів”. Пару хвилин бровзання – і ось вона, сумна правда.

Так що, копіпейстери, вони такі копіпейстери… бездумні машини ім”ям “^C/^V” з мінімальними здібностями перекладу з російської на українську – це все, на що їх вистачає.


криворука розкладка кількох фаз, на більше мене не вистачило