про ЖЖ.

  Posted in Uncategorized on

  by swan

  ,

У френдстрічці про ЖЖ останніми днями не написав хіба тільки дуже лінивий, такий як я.

Одні в енний раз заводили вой, як вьо заграло і вони валять (насамамдєлє, нікуди вони не ділись до цього часу). Інші постили лінки своїх гуглоплюсів, фейсбуків і твітерів. Ще одні розписували в красках якийсь дрімвіз, з виду клон ЖЖ.

Шо я думаю з цього приводу ? Тобто про заміну ЖЖ.
Про твітер промовчу, ним можна хіба нові лінки кидати, куда переїхала уютна жежешка.
Фейсбук ніфіга не пристосований для контенту – так, потусуватись, фоточки попостити, лінки пошарити, полайкати. Це куль, але ніфіга він не контенторієнтований. Нафік.
Гугль-плюс ? Ті ж яйця, що і ФБ, тільки в профіль.
Дрімвіз ? Чорт його знає, чи витримає ця падєлка наплив екс-жежистів, якщо ЖЖ таки накриє мідним тазом. Я би не спішив, час покаже. Але стовпчик я там забив на всякий випадок.

Якщо людина має що сказати (чи показати) іншим – єдиний вихід, на мою думку – це блог на своєму хостингу. З якого можна роздавати rss і кроспостити що у ЖЖ, що у дрімвіз, що у ФБ, що у Г+, і навіть кидати твіти. І тримати свою аудиторію там, де їй більше подобається. На випадок якщо СУП чи його криворукі програмери з адмінами таки доб”ють той нещасний, але так нами облюбований ЖЖ.

І вони його таки доб”ють, питання тільки у тім, скільки часу буде тривати агонія. Клеїти відмазки типу падіння каналів Верізона і Квеста, чи кількагігабітною ддос-атакою – в це повірить тільки тлумок, який не помічав, скільки разів ці криворученки клали в даун ЖЖ черговим апдейтом своїх скриптів.
Мені так виглядає, що СУПу цей ЖЖ – як чемодан без ручки – і нести тяжко, і кинути не виходить… Але ще кілька років, думаю, проживе, так що кардинально линяти, закриваючи акаунт – не варто.
Трошки ліпшим слогом про ще написав dolboebтутка. Рекомендую.

картинка в тему

by yakobinets

Кому ж не подобається ЖЖ з його глюками, і хоче так само безплатно – велкам освоювати нові інструменти. Але безплатного сиру нема 🙂

UPD. я не валю. просто проаналізував ситуацію в міру своїх сил 🙂